Amira zingt publiek Vrijthof omver

 

Amira, de winnares van Holland's Got Talent kan weer een show van haar bucketlist afstrepen. De kleine sopraan trad afgelopen weekend twee keer op in Maastricht met haar idool André Rieu. "Ik was helemaal niet zenuwachtig", vertelt ze aan RTL Boulevard.

Het was één grote belevenis. Voor Amira én het publiek. "Ik zag ook een meneer en een mevrouw in het publiek huilen. Dat vond ik wel erg", aldus de kleine nachtegaal.

Amira was niet de enige BN'er die op het Vrijthof rondliep. Ook oude bekende Albert Verlinde en zijn man Onno Hoes waren van de partij. "Ik sta ook nog met ze op de foto", vertelt de HGT-winnares trots.

Het is niet voor het eerst dat de 10-jarige Amira en de vioolvirtuoos samen spelen.Amira zocht de Limburger in december op voor een masterclass in Londen.

ZIE OOK: Foto's: Amira oefent met André Rieu
 

Amira Willighagen niet zenuwachtig voor André Rieu


 

ANP KIPPA
ANP KIPPA

 

HILVERSUM - Amira had geen knikkende knietjes voor haar optredens met André Rieu.

 

 

"Ik was eigenlijk helemaal niet zenuwachtig want ik dacht van dat het gewoon heel leuk is om met hem op te treden", zo vertelt het 10-jarige meisje aan RTL Boulevard. Winnares Amira van Holland's Got Talent trad vrijdag en zaterdag samen met André Rieu op het Vrijthof in Maastricht.

Huilen
​"Ik heb wel soms een mevrouw of meneer gezien die gingen huilen", vervolgt het piepjonge operatalent. "Ik vond het echt heel erg want het was best verrassend dat ze begonnen te huilen. Ik dacht van 'oh oh.'" Ook vertelt ze dat ze op de foto mocht met Albert Verlinde, de burgemeester van Maastricht en natuurlijk André Rieu zelf.

Amira Willighagen, het destijds nog 9-jarige meisje uit Nijmegen, viel tijdens de talentenjacht op RTL op met haar krachtige operastem. Het was haar grote wens om met Rieu op te treden. De koning van de wals nodigde haar uit voor de concerten en een masterclass in Londen.

 

Amira Willighagen (10) oefent met André Rieu

 

 

 

1
 
ANP Kippa
ANP Kippa

MAASTRICHT - Winnares Amira van Holland's Got Talent oefende vrijdag hard voor haar optreden later op de dag en zaterdag. Het 10-jarige meisje treedt twee keer op in Maastricht op het Vrijthof.

Het destijds nog 9-jarige meisje uit Nijmegen viel tijdens de talentenjacht op RTL op met haar krachtige operastem. Het was haar grote wens om met Rieu op te treden. De koning van de wals nodigde haar uit voor de concerten en een masterclass in Londen.

Het meisje zingt vrijdag en zaterdag 1 lied met Rieu en zijn orkest.

 

 

NIJMEGEN - De Nijmeegse Amira Willighagen treedt vrijdag en zaterdagavond op met André Rieu tijdens een groot concert op de Vrijthof in Maastricht. Amira won op 9-jarige leeftijd de finale van Holland's Got Talent. 

Foto: mensen genieten op een plein in Maastricht van Amira en André Rieu. 

Wens gaat in vervulling

Amira zei dat haar grootste wens was om ooit nog eens op te treden met de koning van de wals. Rieu nodigde Amira uit om deel te nemen aan een masterclass, waarvoor ze naar Londen reisde.

 

Slechts één liedje

Vrijdagavond en zaterdagavond zingt de inmiddels tienjarige operaster één lied samen met Rieu. Het opbouwen en het daadwerkelijke optreden in Maastricht is live te volgen via deze webcam.

Druk, druk, druk

Amira mag dan binnenkort wel schoolvakantie hebben, ze is behoorlijk druk. Vrijdag 18 juli vertreken de jonge ster en haar familie naar Zwitserland. De tienjarige Nijmeegse treedt daar op op een festival waar kinderen van over de hele wereld laten zien wat ze kunnen. Ook haar broer Fincent mag daar optreden met zijn viool.

Amira gaat optreden met André Rieu en het Johann Strauss orkest 
tijdens de 10e editie van de Vrijthof Concerten op vrijdag 11 en zaterdag 12 juli !

Amira (9) krijgt masterclass André Rieu

Amira Willighagen mag binnenkort op bezoek bij André Rieu. De jonge zangeres heeft indruk op hem gemaakt en werd door Rieu uitgenodigd om met zijn orkest te komen zingen.

Amira was vrijdagavond te gast bij RTL Late Night. Het 9-jarige zangtalent uit Nijmegen staat volop in de schijnwerpers sinds ze haar imposante operastem liet horen in Holland's Got Talent. Filmpjes van haar optreden op YouTube zijn inmiddels miljoenen keren bekeken.

In de talkshow van Humberto Tan sprak het meisje vol bewondering over de beroemde violist nadat Tan haar vroeg wat ze van Rieu vond. In een even later getoonde videoboodschap nodigde hij haar uit voor 'een soort masterclass'. Willighagen ziet het helemaal zitten.

André Rieu nodigt operazangeresje Amira weer uit

Gepubliceerd: 30 dec 2013 19:32 Laatste update: 30 dec 2013 19:32 Entertainment

De 9-jarige Amira Willighagen zit sinds ze Holland's Got Talent heeft gewonnen niet stil. De jonge operazangeres mag volgend jaar optreden met André Rieu. Vorige maand bood de violist Amira al 'een soort masterclass' aan.

"André wil jou heel graag uitnodigen om samen met hem volgend jaar tijdens de tiende editie van onze Vrijthof-concerten op te komen treden", vertelde André's zoon Pierre maandagavond in een videoboodschap in RTL Boulevard. "Heel leuk", reageerde Amira een beetje beduusd. Nu ze Holland's Got Talent heeft gewonnen, staat Amira bovendien een optreden in Las Vegas te wachten. "M'n broer heeft al opgezocht waar het ligt."

In de finale van de RTL-talentenjacht had Amira een verrassing voor Nederland in petto. Nadat ze te horen had gekregen dat ze bij de top drie zat, ging de 9-jarige stokstijf op het podium liggen met handen en voeten in de lucht. "Ik ging als een dood dier liggen, of eigenlijk als een geschrokken dier", legde Amira maandagavond uit.

"Dat doe ik thuis ook heel vaak. Als ik ergens van schrik of als ik heel blij ben." Niemand was op de hoogte van de opmerkelijke actie van het operazangeresje. "Het was een beetje eng. Ik vroeg me af of er iets was gebeurd, of ze buiten westen was", vertelde jurylid Chantal Janzen. "Ze bleef echt stil liggen met haar tong uit haar mond", vertelde de geschrokken Holland's Got Talent-presentator, Robert ten Brink.

"Ik had er van tevoren niet echt over nagedacht", bekende Amira in RTL Boulevard. "Ik was zo blij dat ik gewoon neerviel. Het was een verrassing voor heel Nederland."