Amira speelt nog gewoon buiten

 

Amira speelt nog gewoon buiten

Amira Willighagen
Amira WillighagenNOS

De 9-jarige Amira Willighagen blijft nuchter onder alle (internationale) aandacht die ze deze week kreeg na haar optreden in het RTL-programma Holland's Got Talent. In een uitgebreid interview met presentatrice Tamara Seur van het NOS Jeugdjournaal zegt Amira dat ze zich nog niet echt een ster voelt. "Alles is gewoon hetzelfde en ik verschoon nog altijd de kattenbak. Er komt alleen maar een heel klein dingetje bij."

De video van haar optreden in het RTL-programma is meer dan zes miljoen keer bekeken op YouTube. Daarmee roept ze al herinneringen op aan Susan Boyle, de Schotse zangeres die in 2009 wereldwijd doorbrak in het programma Britain´s Got Talent. Nationale en internationale media als de BBC, CNN, Washington Post en The Guardian hebben inmiddels aandacht besteed aan het Nederlandse meisje.

'Oude ziel' 

Jurylid Gordon zei in het programma, na het horen van de operastem van Amira, dat ze "een oude ziel" heeft. Amira weet wat hij daarmee bedoelde. "Hij noemde Maria Callas, dat ik iets van haar in mij heb. Dat is heel erg mooi dat hij dat zegt. Normaal zegt hij niet van zulke dingen. Dan maakt hij soms heel onaardige grapjes. Ik was een beetje bang dat Gordon ook zoiets tegen mij zou zeggen."

Alle aandacht is wel even wennen voor Amira. "Er kwamen heel veel cameramannen thuis, en vrouwen natuurlijk ook. Het is wel heel druk. Ik denk dat het volgende week wel weer over is. Dan zijn er weer andere mensen die aandacht krijgen. Maar in de liveshows wordt het weer een gekkenhuis. Ik heb er heel veel zin in."

Amira is vooralsnog niet van plan om op zangles te gaan. "Ik denk wel dat er een coach is die een beetje gaat helpen met ademhalen en de bewegingen. De zang zal misschien niet veranderen, maar met ademhalen moet het nog wat beter kunnen. Ik ga niet elke dag zingen, want dan heb ik geen tijd meer om buiten te spelen."

Maak jouw eigen website met JouwWeb