Gewoon een meisje

 

 Gewoon een meisje

Gewoon een meisje

Het meisje met de krullen deed televisiekijkers eind vorig jaar versteld staan met haar vertolking van operaklassiekers als O Mio Babbino Caro, Ave Maria en Nessun Dorma in de talentenshow. Haar optredens werden miljoenen keren in binnen- en buitenland bekeken op YouTube, ze werd uitgenodigd voor een masterclass bij walskoning Andre Rieu en reisde af naar Engeland voor de opnames van haar eerste album. In de Amsterdamse dierentuin Artis ontvangt ze, uit handen van Holland’s Got Talent-jurylid Gordon, het eerste exemplaar. „Het was heel leuk om naar Engeland te gaan. Het was niet in Londen, want daar was ik al met André Rieu, maar ergens in het midden ofzo”, vertelt Amira voordat ze een slok neemt van haar cola. „Ik vond het opnemen van mijn cd heel erg leuk, maar het allerleukste vond ik om in de weilanden te wandelen met de schaapjes.”

Amira’s voltallige klas rent tijdens haar cd-feestje in de rondte terwijl zij zelf vooral druk is met fotografen en interviews. Vindt ze dat niet moeilijk? Amira antwoordt monter, terwijl te zien is dat ze moe begint te worden: „Ik heb heel veel interviews gedaan, maar ik vind het nog steeds leuk. Maar zonder camera’s vind ik vooral heel leuk, want dan hoef ik niet zo te letten op mijn uiterlijk.” Gerrit, de vader van Amira, vertelt dat zijn dochter normaal gesproken niet erg onder de indruk is van het circus om haar heen. „Vanavond is ze het weer vergeten en morgen praat ze er niet meer over.” Zijn vrouw Frieda vult hem aan: „Ze laat zich niet gek maken. En na zo’n dag als vandaag wil ze er de rest van de week ook niets mee te maken hebben. We kijken er ook nooit iets van terug ofzo. Alles is dan weer gewoon.”

Zenuwachtig voor haar optredens is Amira niet. „Veel mensen denken ’wow! Amira gaat zingen’, maar ik denk gewoon: yay, ik ga zingen. Ik vind het niet zo spannend eigenlijk. Ik vind het wel nog steeds leuk om te zingen, maar het voelt nu eigenlijk wel gewoon.” In tegenstelling tot wat veel mensen denken doet het jonge zangeresje nog veel meer dan alleen maar op een podium staan. „Ik zit op atletiek en ik zit op turnen. Mensen denken altijd dat ik heel veel met zingen doe en dat dat gestrest voelt, maar eigenlijk is dat niet zo. Als ik moet optreden zing ik gewoon een liedje, klaar. Met atletiek ben ik het beste met lange afstanden, duizend meter doe ik nu, dat is tweeëneenhalf atletiekrondje. Maar de korte afstanden vind ik ook leuk om te doen.” De ster, zoals Amira al vaak is genoemd, heeft haar eigen plannen voor de toekomst: „Dan wil ik het liefst eerst een openingslied zingen voor een atletiekwedstrijd en daarna m’n hardloopschoenen aantrekken en rennen.”

Voor het zover is, zal er toch eerst nog even moeten worden gewerkt. „Maar ik denk dat alle interviews nu wel bijna zijn geweest. En ook al roepen ze me, dan ga ik me gewoon verstoppen.” Vind je het nog wel leuk om beroemd te zijn? „Soms zeggen mensen dat je op moet passen met wat je wenst, maar ik ben wel blij met wat ik heb gewenst. En ik heb niet altijd een camera voor de deur staan, dus het is nog wel leuk.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb