Liefdadigheid

Liefdadigheid

Toen Amira Willighagen nog maar 7 jaar oud was, nam haar moeder haar tijdens een bezoek aan haar oma in Zuid-Afrika mee naar het township Ikageng in Potchefstroom (bij Johannesburg). Het zien van de kinderen daar raakte Amira enorm, want ze hadden daar niets te doen en geen plek om te spelen. Amira besloot dat, mocht ze ooit de mogelijkheid krijgen, ze die kinderen wilde helpen en droomt sindsdien van een eigen speelplaats voor de kinderen van Ikageng.

Nu Amira door haar opzienbarende optredens in Holland’s Got Talent grote bekendheid heeft verworven, onlangs haar eerste CD heeft opgenomen en inmiddels ook in het buitenland gevraagd wordt voor optredens, kan ze eindelijk haar droom realiseren.

De aftrap van Amira’s eigen liefdadigheidsproject voor de kinderen van Ikageng vindt plaats wanneer ze in de voorjaarsvakantie van 2014 in Zuid-Afrika is voor haar allereerste internationale optredens tijdens de RMB Starlight Classics Concerts.

Amira zal de helft van de opbrengst van deze optredens en de verkoop van haar album gebruiken om haar droom voor de kinderen van Ikageng waar te maken.

De video hieronder geeft een indruk van het leven in en rond het township Ikageng.