Biografie

 

Amira Willighagen (Nijmegen, 27 maart 2004) toonde al op 9-jarige leeftijd haar talent als operazangeres. Dit deed zij door deel te nemen aan de TV-show / talentenjacht Holland’s Got Talent 2013 van RTL en deze vervolgens te winnen. Tijdens haar auditie in Zwolle verblufte Amira de jury  met haar vertolking van de aria O mio babbino caro uit Puccini’s opera Gianni Schicchi, welke direct via YouTube de gehele wereld over ging en voor grote nationale en internationale belangstelling zorgde. Er was ook belangstelling vanuit de muziek-wereld; Na haar auditie werd Amira door André Rieu uitgenodigd om deel te nemen aan een masterclass, waarvoor ze naar Londen reisde.

 

Tijdens de halve finale van Holland’s Got Talent zong Amira het Ave Maria van Bach / Gounod, hetgeen haar een plaats in de finale opleverde. In deze finale won Amira -met meer  dan 50% van de publieksstemmen- met haar uitvoering van Nessun Dorma uit Puccini’s laatste opera Turandot.

Naast zingen houdt Amira ook van sport en doet zelf aan atletiek, houdt van dieren en ze schrijft graag. Amira heeft veel verschillende interesses en weet nog niet wat ze in de toekomst wil gaan doen.

In het begin van 2014 werkt Amira hard aan haar eerste CD, welke in het voorjaar uitgebracht zal worden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb