O MIO BABBINO CARO….DE JURY VAN HOLLAND’S GOT TALENT WAS STOM VERBAAD!

 

o-mio-babbino-caroO MIO BABBINO CARO….DE JURY VAN HOLLAND’S GOT TALENT WAS STOM VERBAAD!

 

Amira Willighagen uit Nijmegen. Een beetje zenuwachtig kwam ze op het podium van Holland’s Got Talent om te vertellen dat ze het Operalied “O mio Babbino Caro” wilde gaan zingen.
Gordon Heukeroth vroeg daarop waarom zij Opera wilde gaan zingen, waarop zij antwoorde dat haar broer op koninginnedag viool speelde en zij ook graag hierin een bijdrage wilde leveren.

 

“Ik ga maar wat zingen” vertelde ze…en ze zocht op Youtube naar Operaliedjes. Door deze liedjes te gaan zingen, leerde zij zichzelf dit aan en bracht uiteindelijk de aria O Mio Babbino Caro ten gehore voor het publiek en de Jury.

 

De jury was stom verbaasd dat een 9 jarig meisje zo mooi, helder en zuiver een operalied kon zingen. Ze kreeg daarnaast ook een staande ovatie van het publiek en sleepte meteen de Golden ticket in de wacht, waardoor ze direct door ging naar de finale!

 

Gordon Heukeroth zei zelf dat het wel een oude ziel leek. Amira Willighagen wist dat Gordon hiermee Maria Callas bedoelde. Het filmpje van dit optreden is op Youtube dan ook inmiddels al ruim 12 miljoen keer bekeken/

Amira Willighagen vertelde dat zij helemaal geen zangles heeft gehad en dat zij dit zichzelf had aangeleerd. Natuurlijk heb je er ook wel de stem voor nodig om Opera te kunnen zingen, maar dat heeft ze zeker!

In de toekomst zullen we dan ook zeker meer van haar gaan horen en zien.
Binnenkort in de Finale van Holland’s Got Talent, maar zeker ook daarna. Want ohhh wat was dit een mooi optreden!

 

 

O MIO BABBINO CARO.

O mio Babbino Caro is een is een stuk uit de Italiaanse opera Gianni Schicchi. De aria wordt gezongen door Lauretta nadat de wrijvingen tussen Schicchi en zijn aanstaande schoonouders een hoogtepunt hebben bereikt. Het stuk speelt zich af in het Middeleeuwse Florence en is een dramastuk vol liefde, hypocrisie, jaloezie, oplichterij en vetes. De aria werd direct gewaardeerd door het Italiaanse publiek en ook geliefd buiten de operawereld als klassiek Italiaans lied.

Hieronder kun je haar optreden bij holland’s Got Talent nog even terug bekijken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb