Wonderkind met link naar Zuid-Afrika een YouTube-sensatie

 

Wonderkind met link naar Zuid-Afrika een YouTube-sensatie

amirasfamilie

Amira Willighagen (links), met haar moeder Frieda, vader Gerrit en broer Fincent bij Vergelegen (foto: Tracey Adams)

Toen Amira Willighagen afgelopen donderdag arriveerde op het Vergelegen wijnlandgoed, zou men zich gemakkelijk kunnen vergissen door aan te nemen dat ze gewoon een willekeurig kind is dat op vakantie is samen met haar familie. Weinigen in Zuid-Afrika konden weten dat één van ‘s werelds jongste ster-zangeressen in  Kaapstad was gearriveerd.

 

De video’s van de 9-jarige zijn meer dan 15 miljoen maal bekeken op YouTube nadat ze optrad in Holland’s Got Talent. En veel van deze kijkers leerden over haar African Connection -haar moeder komt uit Zuid-Afrika- en dat zij deels in de stad is om de banden met haar Afrikaanse geschiedenis aan te halen.

Vrijdag- en zaterdagavond is Amira één van de artiesten op de Starlight Classics Concerts bij Vergelegen, Sommerset West.

amiracapetown1

Amira Willighagen

Amira’s carrière als zangeres begon toen ze zichzelf leerde zingen door naar YouTube-video’s te kijken.

Haar moeder, Frieda Willighagen, is geboren in Zuid-Afrika en vehuisde in 1995 naar Nederland; Haar oma, Elsa Brand, bleef in Potchefstroom wonen totdat ze in november 2013 overleed.

Toen Amira zeven was, kwam ze tijdens een bezoek aan haar oma in het township Ikageng. Wat ze daar zag heeft haar echt bewogen, omdat ze bedacht dat de kinderen daar in haar opinie ‘niks te doen, nergens om te spelen’ hadden. Amira besloot dat ze, zou ze ooit de mogelijkheid krijgen, geld aan het Ikageng township zou willen doneren ten behoeve van de kinderen daar.

Amia zal nu 50 procent van de opbrengst van haar concerten in Zuid-Afrika doneren om de speelplaats uit haar dromen te kunnen realiseren voor de kinderen van Ikageng.

Donderdag nam Amira deel aan de repetities. Een speels kind dat vrolijk zingt, Nederlands spreekt met af en toe een hint naar Afrikaans. Zij en de andere artiesten worden begeleid door een 60-koppig orkest onder de creatieve leiding van de Zuid-Afrikaanse top-dirigent Richard Cock.

(artikel door Murray Williams/Cape Times, vertaald door AmiraFans)