Amira Willighagen deelt succes met arme kinderen

 

Amira Willighagen deelt succes met arme kinderen

 

 

 

 

 

 
ANP KIPPA
ANP KIPPA

NIJMEGEN - De 9-jarige Amira Willighagen, de sensationele winnaar van Holland’s Got Talent, presenteerde dit weekend haar debuutalbum. Het jonge opera-talent heeft niet alleen een gouden strotje, maar ook een groot hart. Ze wil namelijk de helft van wat ze met het zingen verdient aan arme leeftijdsgenootjes schenken.

Begin deze maand bracht ze een cheque naar Zuid-Afrika, het land waar haar moeder vandaan komt, voor de bouw van een speeltuin. "Ik kan wel alles zelf houden, maar het is veel leuker als ik het deel. Dan maak ik andere kinderen blij en daar word ik dan weer blij van", zegt ze in het AD.

Amira wist al heel jong dat ze zangeres wilde worden. Maar op een gegeven moment was ze de popliedjes die ze van haar muzieklerares moest zingen spuugzat. "Er zijn duizenden meneren en mevrouwen als Justin Bieber, Beyoncé en Lady Gaga. Als ik wil opvallen, moet ik iets anders doen."

En dus stortte de Nijmeegse Amira Willighagen zich vol overgave op klassieke aria’s als O mio babbino caro, Nessun Dorma en Ave Maria. Wellicht wat atypisch voor een meisje van 9, maar zelf vindt ze de keuze voor het ‘volwassen’ genre allesbehalve opvallend. "Het is gewoon mooie muziek en ik kan het goed zingen."

Maak jouw eigen website met JouwWeb