Amira Willighagen jongste artiest met nummer 1-album

 

Amira Willighagen jongste artiest met nummer 1-album

Ze heeft pas een week geleden haar tiende verjaardag gevierd, maar Holland’s Got Talent-winnares Amira Willighagen sleept nu al haar eerste nummer 1-notering in de Album Top 100 in de wacht.

Foto:  ANP

Haar debuutalbum komt op nummer 1 binnen in de verkooplijst van Gfk. Met slechts tien lentes is Willighagen (2004) de jongste artiest ooit die de eerste plek bereikt.

Tot op heden was Jan Smit de jongste artiest die op nummer 1 terecht kwam. Dat was op elfjarige leeftijd met het album Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen (1997).

De jongste zangeres met een nummer 1-notering was tot dusver Birdy. De Britse zangeres was pas vijftien toen haar titelloze debuutplaatbegin 2012 de verkooplijst aanvoerde. Bij deze telling worden de zangers en zangeressen van Kinderen Voor Kinderen overigens niet meegerekend.

Twee andere hoge binnenkomers in de Album Top 100 zijn beide van Belgische makelij: Inside Outside van Novastar en Silver Linings van Milow. Novastar evenaart het succes van Almost Bangor uit 2008 net niet en ook Milow weet de notering van North And South uit 2011 (nummer 3) niet te verbeteren.

Maak jouw eigen website met JouwWeb